Telefoon´╝Ü03-3704-9512

Openingstijden Receptie: 9.00 uur tot 18.00 uur (Maandag tot Vrijdag)

Verzekeringen zijn bedoeld om grote risico’s te vermijden. Meestal gaat het over financiële risico’s. Dit geldt zeker voor woonverzekeringen. Door iedere maand een klein bedrag te betalen, vermijd je dat je door een ongeluk ineens geconfronteerd wordt met torenhoge onkosten. Stel bijvoorbeeld dat er brand uitbreekt in je woning. Hoe snel het vuur ook gedoofd wordt, er zal altijd forse schade ontstaan. Uiteraard wil je de schade laten herstellen, maar zonder verzekering wordt dit een dure aangelegenheid. Vandaar dat wij je willen aanraden om te kijken met welke woonverzekering je dergelijke risico’s tot een minimum kunt beperken. De brand zelf kun je niet voorkomen met een verzekering, maar de afhandeling ervan zeer zeker wel. Vandaar dat wij je graag laten zien welke verzekeringen de moeite waard zijn.

Wat heb je nodig?

Welke woonverzekering je nodig hebt, hangt af van de vraag of je een woning huurt of gekocht hebt. Heb je een woning gekocht, dan heb je sowieso een opstalverzekering nodig. Deze verzekering kun je gebruiken wanneer je schade opgelopen hebt aan je pand zelf. Heb je bijvoorbeeld schade opgelopen aan je pand door blikseminslag, dan kun je je opstalverzekering aanwenden om de schade te herstellen. Dat gaat je hoe dan ook heel veel geld besparen, omdat een kleine ingreep al heel veel geld kan kosten. Door een opstalverzekering te nemen, koop je als het ware dit risico af. Jij betaalt iedere maand je premie en in ruil daarvoor neemt je verzekering de kosten op zich wanneer jij ooit schade oploopt aan je pand. Check de voorwaarden van de opstalverzekering altijd goed zodat je goed weet wat je precies afsluit.

De inboedelverzekering

De tweede verzekering die je zou moeten afsluiten, ongeacht of je huurt of gekocht hebt, is de inboedelverzekering. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de inboedelverzekering Univé. Met dit pakket hoef je je geen zorgen te maken wanneer je schade opgelopen hebt aan je persoonlijke eigendommen. Valt er een keer een kaars om waardoor je een brandplek in je tapijt krijgt, of gebeurt er iets waardoor je forse ruitschade oploopt, dan kun je de kosten uitbetaald krijgen via je verzekeraar. Wist je dat ook cybercrime onder je inboedelverzekering valt? Dieven gebruiken steeds slimmere manieren om jou te bestelen. Met een inboedelverzekering voorkom je echter dat je in de financiële afgrond gestort wordt. Wij raden je daarom aan om altijd een inboedelverzekering af te sluiten, want je kunt hier eigenlijk alleen maar van profiteren.

Wil je het eigen risico nemen?

Als je een verzekering gaat afsluiten, zul je zien dat er meerdere mogelijkheden zijn. Een van de vragen die je jezelf zou moeten stellen, is of je een eigen risico aanvaardt. Dit is het bedrag dat je moet betalen wanneer je schade opgelopen hebt. Een eigen risico kan je maandelijkse premie verlagen, maar zorg er dan wel voor dat je ook geld achter de hand hebt. Vaak is het daarom beter om een verzekering zonder eigen risico te nemen zodat alle onkosten uitgekeerd worden. Dat is wel zo prettig.